Matthias Friedin tuotteet

Meiltä saat kustannustehokkaat ja laadukkaat lämmitys- ja jäähdytyslaitteet miellyttävään asumiseen. Valikoimastamme löytyvät ilmalämpöpumput, maalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, aurinkoenergiaratkaisut sekä jäähdytys- ja tuuletinratkaisut, joista voit valita omaan tarpeeseesi parhaiten sopivan.

Ilmalämpöpumput Keski-Suomen suurimmalta jälleenmyyjältä

Ilmalämpöpumppu (ILP) siirtää tehokkaasti lämpöä ulkoilmasta sisätilaan. Nykyiset ilmalämpöpumput sopivat ympärivuotiseen käyttöön Suomen oloissa. Tehokkaat ulkoyksiköt ottavat lämpöä myös pakkasen puolella olevasta ilmasta. Kuumina kesäpäivinä ilmalämpöpumppua voidaan käyttää myös sisätilojen jäähdyttämiseen ja kosteuden poistamiseen.

Lue lisää

Hyödynnä auringon energia lämpönä tai sähkönä

Aurinkoenergiajärjestelmät ovat kehittyneet viime vuosina harppauksin. Aurinkopaneeleiden hinnat ovat laskeneet teknologian kehittymisen myötä. Auringonvalon energia voidaan kerätä talteen ja muuntaa sähköksi tai lämmöksi aurinkokeräimien, -kennojen ja akkujen avulla.

Lue lisää

Jäähdytys- ja tuuletinratkaisut

Ilmalämpö- ja maalämpöjärjestelmiä voidaan käyttää myös sisätilojen viilentämiseen. Kun kylmäaineen kiertosuunta vaihdetaan, pumppu sitoo lämpöä sisäilmasta ja luovuttaa sen ulkoilmaan, jolloin pumppu puhaltaa miellyttävän viileää ilmaan asuntoon. Usein kuitenkin erillisen jäähdytyslaitteiston tai lämpöpumpun hankkiminen on järkevämpää ja kustannustehokkaampaa.

Lue lisää