ILMALÄMPÖPUMPULLA ÖLJYNKULUTUS PIENENI JA SISÄILMA RAIKASTUI

Aki ja Heli Palsanmäki Uuraisilta ovat nykyään tyytyväisiä ilmalämpöpumpun omistajia. Itse asiassa heidän talossaan on jo kaksi Matthias Friedin asentamaa ilmalämpöpumppua, sekä ala- että yläkerrassa.

VANNOUTUNEEN ILMALÄMPÖPUMPUN VASTUSTAJAN PÄÄ KÄÄNTYY

”Olin vastaan viime metreille asti, että tuommoisia leivänpaahtimia en ota seinälleni. Olimme sitten viime vuonna Etelä-Suomessa pitämässä huutokauppaa, jossa myytiin myös ilmalämpöpumppuja. Laitteet menivät kaupaksi sopuhintaan, ja sen jälkeen harmittelin ääneen, olisiko sittenkin pitänyt itsekin ostaa”, muistelee Aki mielensä muuttumiseen johtaneita tapahtumia.

Matthias Fried sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja tuli juttusille Akin kanssa.

”Hän sanoi järjestävänsä meille juuri sellaisen laitteen, joka meidän tarpeisiimme sopii. Palasimme sitten asiaan myöhemmin ja soitimme Matthiaksen käymään. Kävimme pitkän keskustelun ilmalämpöpumpuista ja niiden hyödyistä.”

ILMALÄMPÖPUMPPU PITÄÄ SISÄILMAN RAIKKAANA JA KUIVANA

Akin ja Helin talon alakerrassa on tilat huutokauppojen järjestämistä varten. ”Huutokauppatilassa on hetkellisesti paljon ihmisiä, minkä takia ikkunat usein huurustuvat ja ilma käy tunkkaiseksi. Matthias kertoi, että ilmalämpöpumppu on tähän tarkoitukseen mainio ratkaisu, sillä pumppu kuivattaa ilmaa”, sanoo Aki.

Keskustelun jälkeen Aki oli vihdoin vakuuttunut ilmalämpöpumpun toimivuudesta.

”Päätimme asennuttaa pumpun alakertaan, ja se on toiminut tosi hyvin. Talossamme on ennestään öljylämmitys, mutta ilmalämpöpumpun hankkimisen jälkeen alakerran patterit eivät menneet viime talvena kertaakaan päälle. Pumppu lämmitti niin tehokkaasti. Sen ansiosta ilma on myös pysynyt raikkaana, vaikka ihmisiä on ollut tiloissa kerralla paljonkin.”

ILMALÄMPÖPUMPUN EDUT MYÖS ASUINTILOIHIN

Hyvien käyttökokemusten innostamina Aki ja Heli laitattivat tänä vuonna ilmalämpöpumpun myös yläkerran asuintiloihin, ja ovat päässeet tämän kesän helteillä nauttimaan lämmön lisäksi sen viilentävästäkin vaikutuksesta.

”Onhan ilmalämpöpumppu kallis investointi, mutta jo muutamassa vuodessa se hankkii hintansa takaisin pienentämällä öljynkulutusta”, Aki järkeilee ja lisää:

”Jännää seurata, miten paljon öljynkulutus vielä laskee ensi talvena kotiin asennetun pumpun myötä!”

”IHMETTELIN, MITEN NOPEASTI ASENNUS KÄVI!”

Toimivan lopputuloksen lisäksi Palsanmäet olivat tyytyväisiä Matthias Friedin asennusprosessiin.

”Kaikki meni hyvin, eikä mitään yllätyksiä tullut. Asennuksessa meni vain muutama tunti, ja oikein ihmettelin, miten nopeasti se kävi. Asuintiloissa jouduttiin vähän purkamaan terassia, jotta laite saatiin hyödyn kannalta parhaalle paikalle, mutta sekin kävi nopeasti. Nämä miehet ovat ammattilaisia, jotka eivät tee virheitä”, Aki kehuu.

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Sinua voisi kiinnostaa myös

LÄMPÖPUMPUT JO SUOSITUMPIA KUIN ÖLJYLÄMMITYS

Ympäristöä ja lämmityskustannuksia säästävät lämpöpumput ohittivat vuonna 2015 suosiossa perinteisen öljylämmityksen. FAKTOJA LÄMPÖPUMPUISTA Lämpöpumput vahvistavat Suomessa koko ajan asemaansa suosittuna lämmitysmuotona. Viime vuoden aikana saavutettiin

Lue »