MAALÄMPÖ, ILMALÄMPÖPUMPPU VAI ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU?

maalampopumppu-ilmalampopumppu-ilma-vesilampopumppu-1

Lämmitystavan päivittämistä mietittäessä tärkein näkökulma on usein säästäminen. Siksi on viisasta valita lämmitysratkaisu, jossa pystytään hyödyntämään talossa jo olevaa lämmitysjärjestelmää.

MAALÄMPÖ JA ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU VAATIVAT VESIKIERTOISEN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN

Jos talossa on ennestään vesikiertoinen lattialämmitys tai patterilämmitys, ovat maalämpö ja ilma-vesilämpöpumppu hyviä ratkaisuja. Molemmissa tarvitaan patteri- tai lattialämmitysjärjestelmää, jotta lämpöenergia saadaan siirrettyä rakennukseen, ja molemmat lämmittävät myös käyttöveden.

Maalämpö on näistä kahdesta hiukan suurempaa alkuinvestointia vaativa vaihtoehto. Se kuitenkin vastaavasti säästää vuosittain vähän enemmän. Jos lämmitysenergian tarve on erityisen suuri, maalämpö riittää paremmin kattamaan sen. Maalämpöpumpuista löytyy huomattavasti tehokkaampia versioita kuin ilma-vesilämpöpumpuista.

Maalämpöön tarvittavan, peruskallioon porattavan lämpökaivon porauskustannukset vaihtelevat sen mukaan, miten syvällä peruskallio on maan pinnasta. Jos se on todella syvällä, kustannuksia voi tulla jopa 4000 euroa lisää, ja silloin ilma-vesilämpöpumppu on todennäköisesti kilpailukykyisempi vaihtoehto.

Maalämmön ja ilmavesilämpöpumpun lisäksi vesikiertoista lämmitysjärjestelmää voidaan tehostaa myös ilmalämpöpumpulla.

ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU SOPII ÖLJYLÄMMITYKSEN TUEKSI

Talossa, jossa on ennestään öljylämmitys, on ilma-vesilämpöpumpun asentaminen sen rinnalle järkevä valinta. Tässä tapauksessa öljylämmitys jää tulistamaan käyttövettä ja tehostamaan lämmitystä kovimmilla pakkasilla.

Ilma-vesilämpöpumppu vähentää öljyn kulutusta huomattavasti: öljyä kuluu vain noin 10–15 % verrattuna aiempaan.

ILMALÄMPÖPUMPPU TUO SÄÄSTÖJÄ SÄHKÖLÄMMITTEISEEN TALOON

Sähköllä lämpiävässä talossa ilmalämpöpumppu on helpoin keino tuoda säästöä sähkönkulutukseen. Ilmalämpöpumppu on rahallisesti kohtalaisen pieni sijoitus ja se maksaa itsensä muutamassa vuodessa takaisin. Lämmityskulut esimerkiksi keskikokoisessa omakotitalossa pienenevät monta sataa euroa.

Ilmalämpöpumpun etuja ovat myös nopea asennus, helppokäyttöisyys ja kätevä jäähdytysmahdollisuus.

Lisätietoa omiin tarpeisiisi sopivimmasta lämmitystavasta saat, kun otat yhteyttä myyntiimme!

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Sinua voisi kiinnostaa myös

LÄMPÖPUMPUT JO SUOSITUMPIA KUIN ÖLJYLÄMMITYS

Ympäristöä ja lämmityskustannuksia säästävät lämpöpumput ohittivat vuonna 2015 suosiossa perinteisen öljylämmityksen. FAKTOJA LÄMPÖPUMPUISTA Lämpöpumput vahvistavat Suomessa koko ajan asemaansa suosittuna lämmitysmuotona. Viime vuoden aikana saavutettiin

Lue »