5 NEUVOA ILMALÄMPÖPUMPUN ENERGIATEHOKKAASEEN KÄYTTÖÖN

energiatehokas-ilmalampopumppu-1

Kun ilmalämpöpumpulta halutaan säästöä lämmityskuluissa, on tärkeää muistaa muutama asia. Näillä viidellä neuvolla pääset jo pitkälle.

1. Säädä ilmalämpöpumpun asetusarvo muuta lämmitysjärjestelmää korkeammaksi
Kun käytössä on yhtä aikaa sähkölämmitys, varmista, että termostaatit on säädetty oikein. Ilmalämpöpumpun asetusarvo kannattaa säätää muutaman asteen korkeammalle kuin sen rinnalla käytössä olevan lämmitysjärjestelmän termostaatti, jotta siitä saadaan paras teho.

2. Vältä automaattiasetusta
Älä pidä ilmalämpöpumppua automaattiasetuksella. Muuten jäähdytystoiminto voi käynnistyä esimerkiksi takkaa lämmitettäessä, ja energiaa kuluu turhaan.

3. Jäähdytä maltillisesti
Jäähdytettäessä älä pidä laitetta turhaan päällä, jos tiloissa ei oleskella. Muuten laitteisto saa jäähdytyksellä olla päällä koko ajan, jotta ylimääräinen kosteus poistuu ja ilma tuntuu raikkaalta. Sopiva lämpötila on noin 24–25 astetta. Sitä alhaisemmat lämpötilat voivat tuntua jo liian kylmiltä.

4. Päästä lämpö leviämään tasaisesti
Pidä väliovet auki, jotta lämpö pääsee leviämään esteettä joka huoneeseen.

5. Älä lämmitä harakoita
Sulje aina ikkunat ja ulko-ovet, kun ilmalämpöpumppu on päällä – niin lämmitettäessä kuin jäähdytettäessäkin. Niin lämpö pysyy siellä, minne se on tarkoitettukin.

Jos haluat kysyä lisää ilmalämpöpumpuista ja niiden käytöstä, vastaamme mielellämme! Soita myyntiimme tai laitteiden käyttöneuvontaan.

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Sinua voisi kiinnostaa myös

LÄMPÖPUMPUT JO SUOSITUMPIA KUIN ÖLJYLÄMMITYS

Ympäristöä ja lämmityskustannuksia säästävät lämpöpumput ohittivat vuonna 2015 suosiossa perinteisen öljylämmityksen. FAKTOJA LÄMPÖPUMPUISTA Lämpöpumput vahvistavat Suomessa koko ajan asemaansa suosittuna lämmitysmuotona. Viime vuoden aikana saavutettiin

Lue »