ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU ON YLLÄTTÄVÄN KUSTANNUSTEHOKAS!

kustannustehokas-ilma-vesilampopumppu-1

Ilma-vesilämpöpumpun suosio kasvaa ja se onkin jo yksi kustannustehokkaimmista lämmitysjärjestelmistä!

MIKÄ ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU?

Ilma-vesilämpöpumpulla on sama toimintaperiaate kuin ilmalämpöpumpulla; lämpöenergia otetaan ulkoilmasta ja hyödynnetään lämmityksessä. Toisin kuin ilmalämpöpumpussa, lämpöä ei siirretä ilmaan vaan veteen; pumppu hyödyntää lämpöenergian vesikiertoisessa lämmitysverkostossa sekä käyttöveden lämmittämisessä.

Suurin hyöty tulee käytettäessä ilma-vesilämpöpumppua lattialämmitysjärjestelmän kanssa; näin saadaan mahdollisimman korkea hyötysuhde. Pumpun lämpö voidaan johtaa myös patterilämmitykseen.

Verrattuna vaikkapa maalämpöön, ilma-vesilämpöpumppu on investointina edullisempi, sillä kalliita remontteja ja porauksia ei tarvita. Ilma-vesilämpöpumppu maksaa hankintahintansa hyvin nopeasti takaisin!

TUTKIMUSTULOKSET PUHUVAT PUOLESTAAN

VTT:n ja Aalto-yliopiston tuoreessa tutkimuksessa ilma-vesilämpöpumppu sai hyvät tulokset kustannustehokkuudessaan; niin hyvät, että tutkimusryhmäkin oli yllättynyt.

Tähän asti on uskottu ulkoilman olevan liian kylmää, jotta päästäisiin hyvään hyötysuhteeseen. Pitkäjänteinen kehitystyö on kuitenkin tuottanut tulosta ja ilma-vesilämpöpumppu pärjäsi kustannustehokkuudessaan lähes maalämpöpumpun veroisesti.

Tutkimuksessa tarkasteltiin eri lämmitysmuotojen E-lukua; maalämmöllä E=95,7 kWh/m2/a, ilma-vesilämpöpumpulla E=98,4 kWh/m2/a ja kaukolämmöllä 107,6 kWh/m2/a. Ilma-vesilämpöpumppu pääsee siis lähes maalämmön tasalle E-luvun osalta!

Elinkaarikustannustarkastelussakin ilma-vesilämpöpumppu pärjäsi erinomaisesti; 25 vuoden tarkastelujaksolla ilma-vesilämpöpumpun kustannukset olivat 183 €/m2. Maalämmöllä vastaavat kustannukset olisivat 173 €/m2 ja kaukolämmöllä 225 €/m2.

Kysy lisää ja pyydä tarjous ilma-vesilämpöpumpusta!

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Sinua voisi kiinnostaa myös

LÄMPÖPUMPUT JO SUOSITUMPIA KUIN ÖLJYLÄMMITYS

Ympäristöä ja lämmityskustannuksia säästävät lämpöpumput ohittivat vuonna 2015 suosiossa perinteisen öljylämmityksen. FAKTOJA LÄMPÖPUMPUISTA Lämpöpumput vahvistavat Suomessa koko ajan asemaansa suosittuna lämmitysmuotona. Viime vuoden aikana saavutettiin

Lue »