TURVAA YÖUNESI ENSI KESÄNÄ, HANKI ILMALÄMPÖPUMPPU!

hanki-ilmalampopumppu-1

Nostaako tulevan kesän helteiden ajatteleminen jo hien pintaan? Valmistaudu ajoissa ilmalämpöpumpun hankintaan ja varmista miellyttävä sisälämpötila myös heinäkuun helteillä – edullisesti.

MITEN JÄÄHDYTYS ILMALÄMPÖPUMPULLA TOIMII?

Lämmittämisen lisäksi ilmalämpöpumppu on hyvä ratkaisu sisätilojen viilentämiseen. Kun kylmäaineen kiertosuunta vaihdetaan päinvastaiseksi, pumppu sitoo lämpöä sisäilmasta ja luovuttaa sen ulkoilmaan puhaltaen viileää ilmaa asuntoon. Jäähdyttäessään ilmalämpöpumppu poistaa huoneistosta samalla ylimääräisen kosteuden ja tekee sisäilmasta miellyttävämmän.

Ilmalämpöpumppu on järkevä hankinta myös kerrostaloihin, joissa tarvitaan pelkkää jäähdytystoimintoa. Varsinkin kerrostalojen ylimmissä kerroksissa lämpötilat saattavat nousta helteillä epäinhimillisen korkeiksi, ja yöunet voivat jäädä pelkäksi toiveeksi. Silloin pieni sijoitus mukavuuteen on todellakin hintansa arvoinen.

JÄÄHDYTTÄMÄLLÄ EI HUKATA LÄMMITYSKÄYTÖSSÄ SYNTYNEITÄ SÄÄSTÖJÄ

Kun ilmalämpöpumppu hankitaan lämmityskäyttöön, säästö lämmityskuluissa on usein tärkeä perustelu. Paljon on pohdiskeltu sitä, syökö jäähdytyskäyttö kertyneet säästöt. Se on kuitenkin erittäin epätodennäköistä, ellei ole kysymys poikkeuksellisesta tilanteesta.

Ensinnäkin, Suomessa lämmityskausi kestää yli puoli vuotta ja hellekausi yleensä vain muutamia viikkoja. Vuoden aikana syntyneitä säästöjä ei mitenkään voi saada kulumaan niin lyhyessä ajassa.

Toiseksi, ilmalämpöpumpun tehontarve on jäähdytyskäytössä huomattavasti pienempi kuin lämmityskäytössä. Helteellä sisätiloja ei tarvitse jäähdyttää 21 asteeseen, vaan 24–25 astetta on sopiva miellyttäväksi lämpötilaksi.

Kolmanneksi, jäähdytyksen ei tarvitse olla päällä jatkuvasti. Yleensä riittää, että asunto saadaan viilennettyä yöksi, ja se onnistuu pitämällä ilmalämpöpumppua päällä parin tunnin ajan ennen nukkumaanmenoa.

Kun asunnossa on kuuma, kuluttavat jääkaapit ja pakastimet huomattavasti enemmän sähköä ja nostavat näin huonelämpötilaa entisestään. Jääkaapit ja pakastimet toimivat hyötysuhteella 1:1. Kun asunnon lämpötila lasketaan jäähdytyslaitteistolla mukavaksi,jäähdytyslaitteiston kuluttama energia on hyvin lähellä muiden kylmälaitteiden säästämää energiaa. Laadukkaat ilmalämpöpumput viilentävät asunnon parhaimmillaan vuosihyötysuhteella 1:9.

VOIKO ASUMISMUKAVUUTTA MITATA RAHASSA?

Jäähdytyskäytössä ilmalämpöpumppu on kuitenkin ennen kaikkea panostus asumismukavuuteen. Jos lähtökohta on se, että helteen takia sisälämpötila nousee lähelle 30 astetta, yöunet ovat mennyttä ja olo on tukala yötä päivää, helppo ratkaisu asunnon viilentämiseen on enemmän kuin tervetullut.

Kun hankit ilmalämpöpumpun jäähdytyskäyttöön, toivot, että olisit tehnyt sen jo vuosia sitten.

Kysy lisää ja pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta!

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Sinua voisi kiinnostaa myös

LÄMPÖPUMPUT JO SUOSITUMPIA KUIN ÖLJYLÄMMITYS

Ympäristöä ja lämmityskustannuksia säästävät lämpöpumput ohittivat vuonna 2015 suosiossa perinteisen öljylämmityksen. FAKTOJA LÄMPÖPUMPUISTA Lämpöpumput vahvistavat Suomessa koko ajan asemaansa suosittuna lämmitysmuotona. Viime vuoden aikana saavutettiin

Lue »